fbpx

Zoek je een Boekhouder? Een compleet antwoord op al je vragen over boekhouders.

Dit is de ultieme gids om een boekhouder te vinden die het best past bij jouw situatie. Op deze pagina vind je een antwoord op al je vragen.
Zoek je een boekhouder?
tip: vind nu je boekhouder

Tip: Heb je geen tijd om alles te lezen maar zoek je de ideale boekhouder voor jouw onderneming? Geen zorgen, want wij hebben dat werk voor jou al gedaan. Vul dit formulier in  en wij brengen je snel en 100% gratis in contact met de ideale boekhouder voor jouw zaak. Gemakkelijk toch?

 

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?

Sinds 2019 worden alle beroepsbeoefenaren accountants genoemd. Naargelang de genoten opleiding wordt de titel van ‘accountant’ of ‘gecertificeerd accountant’ toegekend. In de volksmond gebruikt men vooral het woord ‘boekhouder’ voor beide beroepen.
Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?

Waar we vroeger spraken over een “boekhouder” of een “accountant” werd in 2019 beslist om alle boekhoudkundige professionals de titel “accountant” te geven. Wie echter een masteropleiding heeft genoten en ingeschreven is in het openbaar register mag na een succesvolle stageperiode de titel “gecertificeerd accountant” dragen.

In de volksmond wordt er echter nog steeds vooral gesproken over “boekhouders”, waarmee men beide groepen omschrijft. Zo ook in dit artikel. Om het ons gemakkelijk te maken spreken we steeds over boekhouders en boekhoudkantoren in plaats van (gecertificeerd, intern/extern, al dan niet stagiair) accountants.

 

Hoe herken ik een goede boekhouder?

Wat je verwacht van een goede boekhouder kan anders zijn dan bij andere ondernemers. Een goede boekhouder is er dus één die past bij jouw situatie en verwachtingen. Iemand die jouw sector en business model begrijpt en ervaring heeft met vergelijkbare bedrijven. Daarnaast kan je best vragen naar hun werkwijze, welke software hun voorkeur heeft en vragen naar de ervaring van ondernemers die er al klant zijn. Durf vragen te stellen en te vergelijken, zo maak je de beste beslissing.
hoe vind ik een betere boekhouder?

Wat is een goede boekhouder? 

In de puurste vorm is een goede boekhouder iemand die jouw boekhoudkundige verplichtingen op een zo goed mogelijke manier behartigd. 

 

Maar naast het verwerken van facturen en BTW aangiftes verwacht je mogelijks meer van je boekhouder. De vraag wordt dus, wat is voor mij persoonlijk belangrijk bij de keuze van de ideale boekhouder?

 

Hier enkele vragen om te beantwoorden:

 

  • Heeft hij/zij ervaring in mijn sector?
    Als andere bedrijven uit mijn sector bij dit kantoor tevreden klant zijn, weten ze dus al hoe wij werken.
  • Wil ik een volledig digitale aanpak of ga ik graag langs ter plaatse?
    Een digitale aanpak bespaart beide partijen veel tijd en zorgt ervoor dat je tussendoor zicht hebt op je cijfers. Maar als je graag persoonlijk adviesgesprekken gaat voeren en papierwerk binnen brengt, zal je ook moeten letten op de locatie van de boekhouder.
  • Wil ik dat mijn aanspreekpunt ook zelf mijn administratieve werk opvolgt?
    In veel kantoren zal een partner, vennoot of hoofdboekhouder je aanspreekpunt zijn bij vragen of adviesgesprekken, maar zal een dossierbeheerder je bonnetjes verwerken en je BTW aangiftes doen. 
  • Is prijs voor mij belangrijk?
    Ook wanneer een lagere prijs een minder goede dienstverlening kan betekenen.
  • Welke diensten verwacht ik van mijn boekhoudkantoor?
    Verwacht ik ook fiscaal advies? Of juridisch? Wil ik ook successie en persoonlijke financiële planning bespreken?

 

Weet je nu waar jouw ideale boekhouder aan voldoet? Top! Let dan ook nog op de volgende 4 aandachtspunten.

 

1. Aangesloten bij het ITAA?

 

Het beroep van accountant (boekhouder) is wettelijk gereglementeerd. Hierdoor dient elk accountantskantoor of boekhoudkantoor aangesloten te zijn bij het ITAA (de fusie van het vroegere IAB en BIBF), de beroepsorganisatie die openbaar register van accountants en belastingadviseurs beheert en examens organiseert voor alle deelnemers.

 

Elk lid van het ITAA dient zich te houden aan strikte deontologische regels en wordt geregeld getoetst naar zijn vakbekwaamheid, wat ervoor zorgt dat jij als ondernemer meer vertrouwen kunt hebben in hun onafhankelijk advies.

 

2. Zijn anderen tevreden over dit boekhoudkantoor?

 

Veel kantoren vinden nieuwe klanten via mond-tot-mondreclame. Want wie tevreden is spreekt erover met zijn vrienden of familie. Ken je iemand in de buurt die al klant is bij dit kantoor? Probeer dan te weten te komen wat ze leuk of net helemaal niet leuk vinden aan de samenwerking. Zo krijg je zicht op de werking achter de schermen.

 

3. Zijn ze mee met hun tijd? 

 

De accountant van de toekomst heeft vooral een adviserende rol. Waarom? Omdat technologie (vooral software) heel wat van de repetitieve taken zal overnemen. Handig toch! Alleen kan die software je (nog) geen gepersonaliseerd advies geven. Of je cijfers analyseren op zoek naar verbeterpunten. Of je begeleiden in een fusie of overname.

 

Hoe meer je boekhouder zich inzet om technologie te omarmen, hoe groter de kans dat hij de veranderende rol van dit beroep begrijpt en over enkele jaren nog steeds een uitzonderlijk goede service kan leveren.

Is mijn boekhouder mee met z'n tijd?

4. Een persoonlijke “klik”

 

Doet je boekhouder moeite om alles uit te leggen op een manier die jij begrijpt? Als je na elk gesprek de kamer verlaat met het gevoel; “Ik begrijp er niets van”, dan heeft hij het niet goed uitgelegd of niet voldoende tijd genomen. Zo simpel is het.

 

Ook wil je een persoonlijke klik voelen met de persoon die jouw vragen zal beantwoorden. Uiteindelijk is boekhouding in grote mate een vertrouwenskwestie. Want deze persoon zal jouw financiële opvolging doen en wordt mee verantwoordelijk voor het correct navolgen van alle administratieve verplichtingen die jij als ondernemer hebt.

Hoe vind ik een betere boekhouder voor mijn zaak?

Een betere boekhouder vinden start met een lijstje maken van je verwachtingen. Is dit je eerste zaak, dan wordt dat moeilijk, maar als je al een tijdje werkt met een boekhouder weet je wat je waardeert aan zijn werkwijze of net mist. Zodra je weet wat je zoekt start je best met referenties bij kennissen. Daarna kan je zoeken via Google naar een boekhouder die op het eerste zicht alles aanbiedt wat je zoekt. Maak enkele afspraken en vergelijk optimaal.
hoe vind ik een boekhouder?
tip: vind nu je boekhouder

Tip: Wil je gratis hulp bij je zoektocht naar de ideale boekhouder? Vul het formulier in en wij helpen je in contact komen met een kantoor dat aan al je verwachtingen voldoet. Snel, gemakkelijk en 100% gratis!

Nu je weet waar je ideale boekhouder aan voldoet is het tijd om de zoektocht te starten en een gratis kennismakingsgesprek te plannen met het kantoor dat je aanspreekt.

 

Stap 1: Referenties

Vraag eens rond in de buurt of er mensen bij zijn die uitzonderlijk tevreden zijn van hun boekhouder. Heeft hij vervolgens ervaring in jouw sector, staan ze open voor nieuwe klanten én past jouw type* bedrijf in hun portefeuille? Dan is dat een goed begin.

 

* niet elk kantoor werkt bijvoorbeeld voor eenmanszaken in bijberoep of verenigingen. Met een kleine vennootschap kan je gewoonlijk bij elk kantoor terecht.

 

Stap 2: Google

Waar vind je nog boekhouders? Google is hier je vriend. Zoek naar termen die te maken hebben met jouw onderneming, zoals: “boekhouder horeca wilrijk”. Zo kom je vaak bij boekhouders met ervaring in horeca en uit jouw omgeving. 

 

 

zoek boekhouder antwerpen
Je kan ook een kijkje nemen naar hun reviews door de bedrijfsnaam van dat kantoor in Google of Google Maps in te vullen.

 

 

Boekhouder reviews op Google Maps
Tip: laat je selectie van een kantoor niet té veel bepalen door de locatie. Het grootste deel van je boekhouding en adviesgesprekken zal digitaal gebeuren, dus locatie wordt steeds minder belangrijk.

Stap 3: Website

Bekijk vervolgens de website van het kantoor dat je aanspreekt en ga na of ze passen bij jouw gewenste profiel.

Enkele vragen om jezelf te stellen:

  • Is dit een groot (20 – 100 mensen), middelgroot of eerder een klein kantoor (0-8 mensen)?
  • Merk je een persoonlijke of eerder afstandelijke look-en-feel?
  • Wat lees je over hun werkwijze?
  • Wat maakt hun uniek of anders dan andere kantoren?
  • Welke services bieden ze nog aan, naast accounting?
  • Hoe sterk gedigitaliseerd zijn ze al?

Op de contactpagina kan je meestal je gegevens achterlaten voor een vrijblijvende afspraak.

Stap 4: ITAA

De laatste stap is, als ze het niet vermelden op hun website, toch even na te kijken of ze aangesloten zijn bij de beroepsvereniging voor accountants. Dat doe je op de website itaa.be.

 

 

ITAA verifieer boekhouder

Hoeveel kost een boekhouder?

Afhankelijk van je type bedrijf, aantal facturen en bonnetjes en welke services je verwacht van je boekhouder zal je een andere prijs voorgesteld krijgen. Volg onze prijswijzer voor een goede indicatie van de gemiddelde prijzen, maar kies niet automatisch voor de goedkoopste partij. Een duurder kantoor heeft vaak een erg goede reden hiervoor en kan net de ideale partner zijn voor jouw business plannen.
Hoeveel kost een boekhouder?

Wanneer je een gratis kennismakingsgesprek hebt met een boekhoudkantoor zullen ze ook hun prijzen vermelden of een offerte nasturen.

Maar hoeveel kost een boekhouder…?

En waarop zijn die prijzen gebaseerd?

 

De prijs voor het voeren van jouw boekhouding is gebaseerd op:

  • Het type bedrijf dat je hebt
  • Het aantal te verwerken documenten
  • Hoe digitaal je wilt werken
  • De complexiteit van jouw dossier
  • De grootte van je bedrijf
  • Welke andere services je nog verwacht
  • Bedrijf met/zonder BTW verplichting

 

De meeste kantoren gaan kiezen voor 2 type prijzen:

  • Maandelijks vaste kost
  • In regie

 

Een vaste kost per maand is het gemakkelijkst te vergelijken en geniet bij de meeste ondernemers de voorkeur. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Doe je graag een deel van je boekhouding zelf of heb je maar weinig bonnetjes te verwerken? Dan kan de maandelijkse kost hoger zijn dan bij een prijs in regie. Wel kan je met dit model uitgebreid vragen stellen zonder meerkost aangezien die adviesgesprekken al voorzien is in jouw prijs.

 

Een prijs in regie betekent dat je akkoord gaat met een uurprijs (afhankelijk van het type service) en vervolgens een factuur ontvangt die maandelijks verschilt, naargelang het aantal uren tijd er stak in jouw boekhouding.

Heb je slechts weinig facturen en bonnetjes te verwerken, dan kan deze werkwijze goedkoper zijn. Wel mag je naar het einde van je boekjaar een hogere factuur verwachten voor alles wat erbij komt kijken om je boekjaar volledig af te ronden en aan alle verplichtingen te voldoen.

 

Bij sommige kantoren zal je een maandelijkse kost betalen voor een vaste set diensten + een prijs in regie voor alles wat niet binnen dat standaard pakket valt. Goed vergelijken is de boodschap!

 

Hier vind je enkele richtprijzen voor enkel de boekhoudkundige diensten naargelang type bedrijf en aantal werknemers en op basis van een vaste, maandelijkse kost.

 

Eenmanszaak in bijberoep €800 – €1200 per jaar
Eenmanszaak in hoofdberoep €1200 – €2000 per jaar
Vennootschap (enkel zaakvoerder) €2800 – €3500 per jaar
Vennootschap tot 5 werknemers €3200 – €4500 per jaar
Vennootschap met 5 – 20 werknemers €3500 – €6000 per jaar
Vennootschap met 20+ werknemers Prijs op maat (erg variërend)
Vereniging Prijs op maat (erg variërend)

BONUS: Hoe betaal ik minder kosten voor mijn boekhouding?

 

Locatie heeft invloed op de prijs!

 

Prijzen kunnen erg verschillen per regio. Zo zal je in grote centrumsteden zoals Brussel, Antwerpen of Gent gemiddeld meer betalen dan bij een boekhouder wat verder weg van de hoofdsteden. Die hogere prijzen zijn te verwachten wegens hogere kost voor personeel in deze gebieden, voor kantoorgebouwen, maar ook door de aanwezigheid voor grotere bedrijven die vaak een totaaloplossing verwachten van hun boekhoudkantoor. 

 

Kleiner kantoor heeft minder overhead

Gemiddeld zal een kleiner boekhoudkantoor in de buurt minder “overhead”kosten hebben voor gebouwen, niet-boekhoudkundig personeel etc. De goedkopere kantoren zijn dus meestal wat kleiner van omvang. 

 

Let op! Een bedrijf dat duurder is omdat het erg investeer in software, getalenteerd personeel en een haast foutloze werkwijze kan mogelijks beter werk leveren.

 

Ga volledig digitaal

Heeft je boekhouder een volledig digitaal aanbod? Dat bespaart beide partijen tijd en geld en kan soms een kleine impact hebben op de prijs. Indien je dit wenst, vraag daar dan specifiek naar. Ook hoef je in dit geval geen boekhouder in de buurt te zoeken. Locatie wordt minder belangrijk, dus je hebt meer keuze.

 

Doe het zelf

Last but not least, hoe meer je zelf doet hoe minder je zal betalen. Kies je ervoor om het gros van je boekhouding zelf te doen maar wil je dat je accountant 1x per jaar toch alles nakijkt en een adviesgesprek met je plant? Dan zal je vaak enkel een vaste uurprijs betalen in regie.

 

Hoe groter je onderneming wordt, hoe meer van deze services van toepassing kunnen worden voor jouw onderneming.

 

Wil ik een groot of een klein boekhoudkantoor?

Het verschil tussen een groot of klein boekhoudkantoor kan zich uiten in het persoonlijke contact, de bedrijfsprocessen, snelheid van verwerking. Bij een groter kantoor zal je vaak meer diensten kunnen afnemen, wat erg handig kan zijn, maar ligt de prijs soms hoger. Een kleiner kantoor kan erg benaderbaar zijn voor vragen en goedkoper per maand, maar zal minder extra diensten aanbieden.
groot of klein boekhoudkantoor

Als je twijfelt om te kiezen tussen een groot of een klein boekhoudkantoor, kunnen deze inzichten je mogelijks helpen bij je beslissing. 

 

Laten we eens zien op welke vlakken welk kantoor een streepje voor heeft:

 

Persoonlijke aanpak:  klein kantoor Meestal zal een kleiner kantoor je de mogelijkheid bieden om rechtstreeks contact te hebben met de eigenaar of vennoten van de firma, waar je bij een groter kantoor vaak een hiërarchie moet respecteren. 

 

Kostprijs: klein kantoor Een kleiner kantoor is gewoonlijk goedkoper als je de prijs per uur in regie vergelijkt. Gewoonlijk heeft een kleiner kantoor lagere algemene kosten en is hun specialisatie en focus gericht op een beknopter aantal diensten, waardoor ze minder gespecialiseerd personeel moeten aantrekken. Daarnaast is een kleiner kantoor vaak in handen van een familiebedrijf of de oorspronkelijke oprichter(s) in plaats van een raad van bestuur.

 

Digitalisatite: onafhankelijk van grootte Er zijn zowel grote als kleine boekhoudkantoren die erg goed inzetten op het digitaliseren van hun diensten. Als jij zo veel mogelijk digitaal wilt beheren, analyseren en doorsturen, geef dit dan duidelijk aan tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Foutloos werken: onafhankelijk van grootte Verwacht je minder fouten in je boekhouding bij een groter kantoor? Dat hoeft niet zo te zijn. Om dat te weten vraag je best naar de interne werking en of een tweede persoon steeds al het werk nakijkt vooraleer alles finaal wordt ingeboekt of er aangifte wordt gedaan.

 

Kennis en ervaring: groot kantoor Een groot kantoor biedt vaak een bredere dienstverlening aan, waardoor je ook voor specifieke juridische vragen hierbij terecht kunt. Ook is de kans groter dat iemand van het personeel specifieke ervaring en kennis heeft over de vraag die jij stelt.

 

Grootte en aanzien: groot kantoor We geven het niet graag toe, maar het heeft een aantrekkelijk aura als je als ondernemer bent aangesloten bij een groot en bekend kantoor. Dat hoeft geen “Big 4” te zijn, maar als je gevoelig bent aan een uitzonderlijke VIP behandeling, ga je dat eerder vinden bij een groot boekhoudkantoor. 

 

Internationale plannen: groot kantoor Heel wat van de écht grote aanbieders in ons land hebben ook een vestiging of erg sterke contacten in het buitenland, wat jouw internationale expansie een pak gemakkelijker kan maken. 

 

Alles op 1 plek: groot kantoor  Wil je je jurist, boekhouder, auditor en financieel adviseur graag aan 1 tafel voor belangrijke beslissingen? Dat gaat een groot kantoor met voor elke dienst een aparte afdeling jou kunnen aanbieden.

 

Wat doet een boekhouder?

Naast administratieve taken zoals btw-aangiftes en jaarrekeningen, gaan boekhouders vaak ook een adviserende rol opnemen om je optimaal te ondersteunen in je groeiplannen. Verder bieden sommige kantoren ook juridische diensten aan, ondersteuning bij personeelsadministratie, parttime CFO’s, auditing of fiscaal en financieel advies en successieplanning. Ook voor een overname of merger kan een boekhouder je bijstaan.
Wat doet een boekhouder?
Naast het “verwerken” van jouw financiële administratie, bieden boekhoudkantoren vaak nog heel wat andere services aan.

Het “standaard pakket” omvat gewoonlijk:

  • Voeren van de boekhouding: correct inboeken van alle financiële documenten
  • Opstellen van de jaarrekening
  • Jaarlijkse begroting opstellen
  • Btw-aangiftes en -formaliteiten
  • Opvolging bij vragen 
  • Jaarlijkse of per kwartaal bespreking van je cijfers en situatie
  • Aangifte bedrijfsvoorheffing
  • Optimalisatie sociaal dossier (waaronder sociale lasten)
  • Opmaak financieel plan
  • Aangifte personenbelasting
  • Aangifte vennootschapsbelasting
  • Andere fiscale verplichtingen en optimalisaties
  • Bezwaarschriften opstellen
  • Startersadvies

Afhankelijk van het kantoor, kunnen ook andere diensten aangeboden worden:

  • Toegang tot digitale tools voor inzicht in je cijfers (zoals bijvoorbeeld Silverfin)
  • Software voor het digitaal aanleveren van je documenten (zoals Yuki)
  • Investeringsanalyses en waardering van je bedrijf opstellen
  • Cashflowplanning
  • Advies rond overnames, fusies en splitsingen
  • Hulp bij de aanvraag van kredieten
  • Advies rond internationalisering
  • Juridisch advies en opstellen van contracten / overeenkomsten
  • Onderzoek en advies rond subsidies
  • Hulp bij fiscale en BTW controle(s)
  • Omgevings- en milieuvergunningen opstellen en aanvragen
  • Begeleiding en advies rond vermogens- en successieplanning
  • Administratieve ondersteuning personeelszaken
  • Auditing 
  • CFO-as-a-service: parttime CFO voor groeiende KMO’s
  • Business consulting
  • … nog veel meer

Hoe groter je onderneming wordt, hoe meer van deze services van toepassing kunnen worden voor jouw onderneming.

 

Mag ik zomaar veranderen van boekhouder?

Ja dat mag. Je bent vrij om over te stappen naar een andere partij als je ontevreden bent of je boekhouder bepaalde kennis en ervaring mist. Kijk wel de voorwaarden van je contract na en overweeg om dit te doen na afsluiten van een boekjaar indien van toepassing. Veranderen van boekhouder kan kosten met zich meebrengen, maar je bedrijf ook in een veel betere situatie brengen.
Mag ik zomaar veranderen van boekhouder?
Veranderen van boekhouder mag en kan, zolang je rekening houdt met de gemaakte afspraken. 

Iedereen is vrij om een samenwerking aan te gaan met een andere partij op eender welk ogenblik. Boekhouders die zich aan de deontologische regels van het vak houden zullen je overdracht zo vlot mogelijk willen doen verlopen en zijn zelfs verplicht om bij verzoek je boekhouding over te dragen aan jou of een concullega. Zelfs als er nog onbetaalde facturen zouden zijn.

Jouw opdrachtbrief kan wel een opzegtermijn bevatten die je dient te respecteren. Ook kunnen er opzegkosten voorzien zijn voor het afsluiten van jouw dossier. Wordt er niets vermeld over opzegvoorwaarden? Dan ben je vrij om te veranderen zonder vertraging. Houdt wel rekening met een korte transitieperiode, gewoonlijk van 1 a 2 maanden.

Idealiter start je bij je nieuwe boekhouder vanaf een nieuw boekjaar. Of toch minstens bij de start van een nieuw kwartaal. Mocht je onenigheid ervaren met je oude boekhouder, dan kan je in onderling overleg je dossier al meteen overdragen, maar houdt rekening met eventuele meerkosten bij je nieuwe boekhouder voor overnemen van je boekhouding tijdens een kwartaal. Je nieuwe boekhouder kan ook de volmacht ontvangen om je dossier op te halen bij je oude boekhouder.

Alvorens te veranderen van boekhouder zorg je er best voor dat alle openstaande facturen aan je oude boekhouder betaald zijn. 

tip: vind nu je boekhouder

Tip: De gemakkelijkste manier om de gepaste boekhouder te vinden voor jouw situatie? Dat moet wel via betereboekhouder.be zijn. Wij helpen je graag in je zoektocht. Snel, gemakkelijk en 100% gratis! Vind mijn boekhouder.

 

Heb ik een boekhouder nodig voor de opstart van mijn bedrijf?

Je bent niet verplicht een boekhouder te gebruiken voor de opstart van je bedrijf. Je kan je bedrijf zelf oprichten als je voldoende kennis en ervaring hebt hiermee. Echter zullen de meeste ondernemers een boekhouder zoeken voor ze hun zaak starten, voor financieel advies, een financieel plan en voor begeleiding bij de administratieve zaken die horen bij een nieuwe zaak. In veel gevallen zal je na opstart wel een boekhouder nodig hebben.
Heb ik een boekhouder nodig voor de opstart van mijn bedrijf?

Wil je een bedrijf opstarten? Dan gaan de meeste ondernemers eerst spreken met een boekhouder. Zeker nu een attest bedrijfsbeheer niet langer verplicht is, zal je snel overrompeld zijn door alle stappen om efficiënt je onderneming te starten. Ook heb je mogelijks vragen over belastingen, de ideale bedrijfsvorm en moet je op de hoogte zijn van al je boekhoudkundige en fiscale verplichtingen voor je van start gaat. Wil je een vennootschap starten? Dan moet je een financieel plan opmaken. Wil je echtgeno(o)t(e) mee in het bedrijf werken? Had moet je de regels daarrond kennen om niet verrast te worden in de personenbelasting.

 

Misschien heb je zelf een economische achtergrond of al verschillende bedrijven gestart en weet je exact wat je moet doen. Dan is een boekhouder niet verplicht. Je mag zelf je boekhouding voeren, al laat je best minstens 1x per jaar alles nakijken door een professional. Je kan nog steeds op een later moment een boekhouder aanspreken in je buurt om je verder te begeleiden.

Wat doe ik nu?

Als je tot hier bent geraakt heb je hopelijk heel wat antwoorden gekregen op de vragen die je had. Je hebt nu alle informatie om zelf een gepaste boekhouder te vinden voor jouw onderneming. Stel de juiste vragen, vergelijk hun diensten en prijzen en zoek uit met wie je een goede klik hebt.   Wil je gratis hulp bij die zoektocht? Betereboekhouder.be werkt met een groot aantal erg goede boekhouders in jouw omgeving, elk met hun eigen specialisatie. Als je je gegevens achterlaat in het formulier onderaan deze pagina kunnen wij je in contact brengen met de boekhouder die volgens ons het beste past bij wat je zoekt.   Het is volledig gratis, vrijblijvend, gemakkelijk en overdreven snel. Probeer het eens uit!

Wat doe ik nu? Boekhouder